Šī recepte ir ne tikai īsts svētku galda rotājums, bet arī izcila Ziemassvētku dāvana gan garšas kārpiņām, gan arī veselībai! Lasis ir vērtīgs omega-3 taukskābju avots, tāpēc tas būs īpaši noderīgs sirds un nervu sistēmas veselībai, imunitātei un normālas redzes uzturēšanai. Spināti papildinās maltīti ar mikroelementiem – kāliju, fosforu, magniju, dzelzi un cinku, bet sieri, kas satur daudz olbaltumvielu, vienlaikus nodrošinās kārtīgu kalcija devu stipriem kauliem un zobiem.
Sastāvdaļas
- 6 olas, kam baltumi atdalīti no dzeltenumiem
- 400 g atkausētu saldēto spinātu
- 40 g miltu
- 1/2 tējk. + vēl viena šķipsniņa sāls
- 1 tējk. cepamā pulvera
- rīvēts muskatrieksts
- 30 g Parmezāna tipa siera
- 600 g karsti vai auksti kūpināta laša
- 500 g rikotas siera
- 50 g fetas siera
- 20 g dilles
- miziņas no 1/2 citrona
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
- No spinātiem nospied lieko šķidrumu, sajauc tos ar olu dzeltenumiem, miltiem, cepamo pulveri, muskatriekstu un sāli.
- Saputo olas baltumus ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām un iecilā spinātu maisījumā.
- Cepamo paplāti izklāj ar cepamo papīru. Uz cepamā papīra pannā sarīvē sieru, tad virsū lej olu-spinātu maisījumu un izlīdzini tā, lai veidojas 0.5 cm biezs taisnstūris.
- Cep 12-14 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
- Gatavo pildījumu - sagriez lasi nelielos gabaliņos, sajauc ar rikotu, drupinātu fetas sieru, smalki sakapātām dillēm un citrona miziņām.
- Uzsmērē siera-laša maisījumu uz ruletes, atstājot brīvus 1-2 cm no malām un sarullē ruletē.
- Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriez ruleti šķēlēs.