Ja Zāļu diena jau pie durvīm, bet nedz pagrabā, nedz ledusskapī vēl arvien negozējas saules dzeltena Jāņu siera ritulis, ir īstais laiks pārsteigt sevi un citus ar gardu, mūsdienīgu pašu sietu Jāņu sieru. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā izmēģini pārsteigt jāņubērnus ar balto panīru.
Sastāvdaļas
- 2 l piena
- 550 g skābā krējuma
- sula no 1 citrona
- 1 tējk. sāls
Pagatavošana
- Lielā katlā uzkarsē pienu līdz gandrīz vārīšanas punktam (uzmanies, lai piens "nepāriet pāri malai").
- Pievieno skābo krējumu, citrona sulu un maisot karsē uz lēnās uguns līdz masā izveidojas pārslas un sūkalas.
- Karsto masu lej marlē, kas ielikta caurdurī, lai notek sūkalas, nedaudz apmaisi pieliekot klāt sāli.
- Nospaidi lieko mitrumu no siera, sasien marles galus un liec sieru ledusskapī. Siers ir ēdams gandrīz uzreiz pēc pagatavošanas, to var ēst svaigu, var cept vai grilēt un pievienot dažādiem ēdieniem.
Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina