Dalies!

Lāčplēša dienā vēsturiski godinām Latvijas brīvības cīnītājus, taču šī diena ir labs brīdis, lai godinātu un izceltu vīrišķību, drosmi un spēku arī mūsdienās. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina Lāčplēša dienā īpaši sumināt ne vien varoņu piemiņu, bet arī mūsdienu vīriešu drosmi un spēku, kas uztur mūsu ģimenes, mājas un valsti mūsdienās.  Apsveic savu Lāčplēsi un palutini ar sātīgu, gardu, viegli pagatavojamu un vīriešu iecienītu ēdienu!

Sastāvdaļas

  • 300 g jūsu vīrieša iecienīto makaronu (der jebkura veida- spagetti, fussili, radziņi vai citi)
  • 400 g liellopa maltās gaļas
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • 2 ēdamk. tomātu pastas
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos
  • 1 ēdamk. maltā kumīna sēkliņu
  • 1/2 tējk. maltā koriandra
  • 400 g konservētu sarkano pupiņu (noskalotu no šķidruma)
  • 1 tējk. kaltēta oregano
  • sāls, pipari

 

  • rīvēts siers, grieķu jogurts, zaļumi, čili pipari pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Smalki sagriez sakapātus sīpolus un ķiplokus, apcep tos olīveļļā zeltaini brūnus.
  2. Pievieno gaļu un garšvielas, apcep līdz gaļa ir apbrūnināta.
  3. Pievieno tomātu pastu, konservētus tomātus un pupiņas, visu apmaisi un sautē uz lēnas uguns zem vāka 40-50 minūtes.
  4. Novāri makaronus.
  5. Pasniedz gaļas mērci uz makaroniem, rotājot ar zaļumiem, rīvētu sieru, čili pipariem.

 

Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina