Dalies!

Paņēmieni, kā olas nokrāsot sīpolu mizās, kāpostos, kurkumā vai pat vīnā, Lieldienu laikā ir atrodami ik uz soļa, taču olu gatavošanai var pieiet vēl radošāk! Tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā netradicionālu recepti Lieldienu olu gatavošanai. Marinētās olas izskatīsies skaisti nokrāsotas un iegūs lieliskas garšas nianses, turklāt  uzreiz būt gatavas ēšanai.

Sastāvdaļas

  • 12 vidēja izmēra olas istabas temperatūrā
  • 250 ml sojas mērces
  • 250 ml ūdens
  • 100 g medus
  • 5 ķiploka daiviņas
  • buntīte zaļo lociņu
  • 1 ēdamk. sezama sēklu

Pagatavošana

  1. No sākuma olas pareizi jāuzvāra, lai tās būtu viegli nolobīt.. Katlā uzvāri ūdeni, kam pievieno 1 ēdamk. sāls, lai nesasprāgst čaumalas. Olas uzmanīgi pa vienai liec verdošajā sālsūdenī un vāri precīzi 7 minūtes, lai olas dzeltenums ir pagatavots, bet paliek pusmīksts. Pēc 7 minūtēm olas ātri pārliec ledus aukstā ūdenī un atstāj pilnībā atdzesēties.
  2. Pagatavo marinādi - stikla traukā sajauc sojas mērci, ūdeni, medu, ķiplokspiedē izspiestus ķiplokus, smalki sagrieztus lociņus un sezama sēklas.
  3. Nolobi olas, liec tās marinādē un atstāj ledusskapī vismaz uz 3 stundām (var atstāt uz nakti).

 

Šādi marinētās olas būs gan labas uzkodas, gan lielisks papildinājums zupām, nūdeļu ēdieniem, salātiem, un, protams, tās būs arī pārsteigums Lieldienu svinētājiem, ka olas var krāsot arī šādi!

 

 

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina