Dalies!

Dārzeņu ēdieni ziemā ir lielisks veids, kā palutināt sevi ar pilnvērtīgu, veselīgu un vērtīgu maltīti, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina savā ziemas ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu.

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 1 smalki sagriezts selerijas kāts
  • 2 kubiņos sagriezti vidēja izmēra burkāni
  • 2 kubiņos sagriezti kartupeļi
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 l buljona
  • 400 g konservētu tomātu
  • 2 ēdamk. tomātu pastas
  • timiāna zariņi
  • sāls, melnie pipari
  • 100 g spinātu lapu
  • 50 g makaronu
  • 400 g konservētu turku zirņu

Pagatavošana

  1. Aptuveni 5 minūtes olīveļļā apcep sīpolus, ķiplokus, selerijas, kartupeļus un burkānus.
  2. Pievieno timiānu un tomātu pastu, apcep vēl dažas minūtes.
  3. Pievieno konservētus tomātus, buljonu un visu uzvāri.
  4. Gatavo līdz kartupeļi ir mīksti (aptuveni 10 min).
  5. Turku zirņiem nolej šķidrumu, noskalo un pievieno tos zupai. Pievieno arī makaronus, sāli un piparus pēc garšas.
  6. Visu apmaisi un vāri, līdz makaroni ir gatavi.

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.