Dalies!

Lai arī Halovīnam Latvijā vēl arvien ir pietiekoši daudz pretinieku, saldumu pārdošanas dati veikalu tīklā ELVI liecina – šos svētkus svinam pietiekoši plaši, tāpēc pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt recepti gada spocīgākās un jocīgākās nakts noskaņās – Ņoki ķirbju formā!

Sastāvdaļas

  • 250 g ķirbju biezeņa
  • 125 g kviešu miltu +  milti darba virsmas apbēršanai
  • 125 g mannas putraimu
  • 150 g rikotas siera
  • 1 ola
  • 30 g rīvēta cietā siera
  • sāls, pipari
  • lociņi rotāšanai

 

  • 60 g sviesta
  • 1/2 tējk. melno piparu (svaigi sadrupinātu)
  • 1/4 tējk. maltā muskatrieksta
  • rīvēts parmezāna tipa siera pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sajauc ķirbju biezeni, rikotas sieru, olu un rīvēto sieru.
  2. Pieber klāt miltus, sāli un piparus, un visu samaisi.
  3. Pievieno mannas putraimus un visu sajauc viendabīgā maisījumā. Atstāj mīklu ievilkties uz 10-15 minūtēm.
  4. Pārkaisi nedaudz miltu darba virsmai, lai pie tās neliptu mīkla. Liec virsū sagatavoto mīklu un sadali to astoņās aptuveni vienādās daļās. Katru daļu savel apaļā bumbiņā.
  5. Ar naža vai diega palīdzību piešķir katrai bumbiņai ķirbīša formu.
  6. Lielā katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli.
  7. Liec "ķirbīšus" verdošajā ūdenī pa vienam, vāri 10 minūtes, tad izņem no ūdens un ļauj nedaudz nosusināties.
  8. Pannā karamelizē sviestu - uz vidēji lielās uguns izkausē sviestu un turpini karsēt vēl dažas minūtes, konstanti maisot, kamēr sviests burbuļo un parādās patīkama riekstu smarža.
  9. Pārlej iegūto sviesta masu trauciņā, dažas ēdamkarotes atstāj pannā un liec tajā apcepties ķirbīšus.
  10. Cep uz vidēji lēnas uguns aptuveni piecas minūtes, nedaudz apsmērējot katru ķirbīti ar sviestu.
  11. Pasniedz, rotājot ar lociņiem - no lociņa gala izveido katram ķirbītim "kātiņu". Baudi karstu.

Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina.