Atkal Lieldienas pagājušas un vēlme pēc košajām Lieldienu olām bija lielāka par spēju tās apēst? Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti ēdienam no pāri palikušajām Lieldienu olām.
Sastāvdaļas
4-5 vārītās olas
4 maizes šķēles
4 ēdamk. krēmsiera
4 šķiņķa vai laša šķēles (var neizmantot)
zaļumi rotāšanai
mērcei
2 vārītu olu dzeltenumi
60 ml olīveļļas
1 ēdamk. citrona vai laima sulas
1/2 tējk. maigu sinepju
4 ēdamk. grieķu vai bezpiedevu jogurta
sāls, sarkanie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Ar dakšiņu viendabīgā masā saspaidi olu dzeltenumus viendabīgā masā, pievieno citrona sulu, sinepes un pakāpeniski pielej klāt olīveļļu.
- Pievieno jogurtu, sāli, sarkanos piparus un samaisi visu viendabīgā mērcē.
- Uz sakarsētas pannas nedaudz apgrauzdē maizītes no abām pusēm.
- Uz katras maizes šķēles uzsmērē krēmsieru, uzliec šķiņķi vai lasi.
- Liec maizei virsū sagrieztas olas.
- Pārlej olas ar mērcīti, rotā ar zaļumiem un pasniedz.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina