Dalies!

Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti viegli pagatavojamai pastai, kas var kļūt par sātīgu pusdienu vai vakara ēdienreizi.  

Sastāvdaļas

  • 400 g ķiršu tomātu
  • 6 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 200 g orzo tipa makaronu (vai citas smalkas pastas)
  • ~500 ml buljona
  • 15 smalki sagrieztas bazilika lapiņas
  • 50 g rīvēta cietā siera
  • 2 ēdamk. krēmsiera
  • sāls, pipari pēc garšas
  • pesto, bazilika lapiņas pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katlā sakarsē olīveļļu, tajā aptuveni 1 minūti apcep sasmalcinātas ķiploku daiviņas.
  2. Pievieno tomātus, dažas ēdamkarotes buljona, visu apmaisi un 3-4 minūtes gatavo zem vāka uz mērenas uguns.
  3. Pievieno makaronus un pusi no buljona, apmaisi un turpini gatavot uz mērenas uguns (ik pa laikam apmaisot) līdz makaroni ir gatavi (skaties gatavošanas laiku uz iepakojuma vai pagaršo, lai noteiktu gatavību, parasti tas ir aptuveni 12-15 min).
  4. Pievieno vēl buljonu, ja nepieciešams.
  5. Gatavošanas beigās pievieno sakapātu baziliku, krēmsieru un rīvētu cieto sieru, sāli un piparus.
  6. Pasniedz, rotājot ar bazilika lapām, pesto un šķipsniņu rīvēta cietā sieru.

Viktorija Kožemjakina