Atkal Lieldienas pagājušas un vēlme pēc košajām Lieldienu olām bija lielāka par spēju tās apēst? Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti ēdienam no pāri palikušajām Lieldienu olām.
Sastāvdaļas
4 vārītās olas
1 nogatavināts avokado
400 g ķiršu tomātiņu
2 vārītas vai ceptas vistas filejas
100 g bekona šķēles
100 g iecienītā siera (piemēram, ar siera ar zilo pelējumu)
rukola, spināti
mērcei
6 ēdamk. olīveļļas
3 ēdamk. citrona sulas
1 ēdamk. medus
1/2 tējk. sinepju
sāls, melnie pipari
Pagatavošana
- Apcep bekona šķēles uz sausas pannas, kamēr tās paliek kraukšķīgās.
- Pārgriez tomātiņus uz pusēm.
- Sieru un vistas filejas sagriez nelielos kubiņos, nelielos gabalos sagriez arī bekona šķēles.
- Nomizo un sagriez plānās šķēlēs avokado.
- Sagriez ceturtdaļās vārītās olas.
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
- Samaisi spinātus un rukolu ar mērci, atstājot nedaudz mērces salātu apslacīšanai beigās.
- Kārto salātus pa šķīvjiem – pamatā liec spinātus un rukolu, kas sajaukta ar mērci, virsū kārto pārējās sastāvdaļas.
- Pasniedz apslakot ar atlikušo mērcīti.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.