Laikā, kad saule silda īpaši stipri, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā veselīgu un atspirdzinošu ledus dzēriena recepti slāpju remdēšanai! Tas būs vienkārši pagatavojams, un vitamīniem bagāts dzēriens, kas veldzēs karstumā.
Sastāvdaļas (4-6 personām)
- 500 g persiku
- 1,2 l ūdens
- 3 ēdamk. medus
- 10 g melnās vai zaļās tējas lapu
- 10 g salvijas lapu un lapas rotāšanai
- 500 g ledus kubiņu
- 10-20 svaigu vai saldētu aveņu
Pagatavošana
- Pagatavojiet avenes ledū – ledus trauciņā lieciet avenes un tām virsū uzlejiet ūdeni, sasaldējiet.
- Sagrieziet daiviņās 350 g persiku, izņemot no tām kauliņus.
- No persikiem, 500 ml ūdens un medus pagatavojiet sīrupu – persikus uzvāriet ūdenī, pievienojiet medu, salvijas lapas un vāriet 2-3 min., noņemiet no plīts, pievienojiet speciālā tējas pagatavošanas sietiņā vai marlē iebērtas tējas lapas un atstājiet uz 3 min, izņemiet tējas lapas un visu atdzesējiet.
- Sablenderējiet viendabīgā konsistencē un izkāsiet caur sietu.
- Lejiet glāzēs persiku-tējas sīrupu (daudzumu regulējot pēc savas garšas), pielejiet ūdeni, ieberiet ledus kubiņus un avenes, kas sasaldētās ledū. Rotājiet ar palikušajām persikiem, kas sagriezti daiviņās un salvijas lapām. Pasniedziet.