Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā vienu Helovīna ēdienu recepti, kas šo svētku svinētājiem palīdzēs uzburt spocīgu atmosfēru uz uzkodu galda.
Sastāvdaļas
- 1 pilngraudu bagete vai cita iegarenas formas maize
- pesto mērce
- mocarella (vai cits iecienīts siers)
- melnās olīvas
Pagatavošana
- Sagriez maizi vienādās daļās, lai veidojas iegarenas formas šķēles, pārgriez tās horizontāli uz pusēm.
- Apsmērē katru maizīti ar ~1 ēdamk. pesto mērces.
- Sagriez sieru ~3 mm biezās strēmelītēs, kuru garumu pielāgo maizīšu platumam.
- "Mumificē" maizītes - kārto siera strēmelītes virsū maizītēm tā, lai vizuāli no siera veidotos "mūmijas apģērbs".
- Sagriez plānās ripiņās melnās olīvas, liec uz katras maizītes 2 olīvu ripiņas, lai veidotos mūmijas acis.
- Cep maizītes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180 C) līdz siers ir izkusis. Pasniedz karstu!
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina