Dalies!

Skolēnu ģimenēs pierimis priecīgais satraukums par jauna mācību gada sākumu un sācies jaunu izaicinājumu laiks, plānojot skolēnu aktivitātes, pulciņu grafikus un arī ēdienreizes. Lai mazinātu bērnu vēlmi našķoties ar neveselīgām uzkodām brīžos, kad gribas enerģiju, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā stilīgu un veselīgu uzkodu skolēniem.

Sastāvdaļas

  • 310 g kviešu miltu (150 g pilngraudu kviešu miltu + 160 g augstākā labuma kviešu miltu)
  • 1 tējk. cukura
  • 1/2 tējk. sāls
  • 4 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g auksta sviesta
  • 100 g sarīvēta cietā siera (Čederas, Holandes, Tilsiter, Maasdam vai tml.)
  • sauja smalki sakapātu pētersīļu
  • 2 olas
  • 180 ml paniņu
  • piens maizīšu apsmērēšanai

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sajauc kviešu miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri.
  2. Uzrīvē uz miltu maisījuma sviestu, ar rokām iemaisi to miltos, veidojot drupačas. Nemaisi ilgi, miltu maisījumam jāpaliek pēc iespējas aukstākam.
  3. Pievieno rīvētu sieru un pētersīļus, visu samaisi.
  4. Atsevišķā traukā sajauc olas ar paniņām un pielej sausajam maisījumam, visu samaisa līdz mīkla ir viendabīga un turas kopā (neļaujies kārdinājumam pievienot vēl miltus!).
  5. Liec mīklu atdzesēties ledusskapī uz 30 min.
  6. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
  7. Izveido no mīklas vidēji 3cm biezu apli aptuveni 25 cm diametrā, tad sagriez to 8-10 trīsstūrīšos.
  8. Kārto mīklu uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepampapīru, katru mīklas gabaliņu liekot aptuveni 2 cm attālumā vienam no otra (cepšanas laikā tie kārtīgi uzbriest).
  9. Katru maizīti apslaki ar pienu un cep 15-20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.

 

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina