Līgošanas gaidās nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni desertam mudina pagatavot rabarberu kūku.
Rabarberu kūka ar olīveļļu.
Sastāvdaļas
2 rabarberu kāti
3 olas
100 ml olīveļļas
150 g brūnā cukura
100 g augstākā labuma kviešu miltu
100 g pilngraudu kviešu miltu
100 g mandeļu miltu
1,5 tējk. cepamā pulvera
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Ietauko cepamo formu.
- Nomazgā, nomizo un sagriez 2-3 cm lielos gabalos rabarberu kātus.
- Saputo viendabīgā masā olīveļļu, cukuru un olas.
- Samaisi kopā visu veidu miltus un sadali iegūto miltu maisījumu trīs vienādās daļās.
- Pievieno pirmo daļu miltu saputotajam maisījumam un kārtīgi samaisi mīklu. To pašu atkārto arī ar otro un trešo daļu.
- Pieber mīklai cepamo pulveri, samaisi un lej masu cepamajā formā.
- Mīklas virsū izkārto rabarberus un liec cepties uz 40-45 min., gatavību pārbaudot ar kociņu. Atdzesē un baudi!
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.