Dalies!

Cilvēki, kas savā ikdienas ēdienkartē lieto gaļas produktus, noteikti piekritīs – lai izdotos patiesi labs ēdiens, ir jāizvēlas kvalitatīva gaļa, turklāt no labas gaļas pat ļoti vienkārši ēdieni sanāks izcili gardi. Lai piedāvātu pircējiem pašu labāko, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar zemnieku saimniecību “Kumelītes” ir radījuši svaigas, Latvijā audzētas cūkgaļas produktu līniju “ELVI”, savukārt pavāre un uztura speciāliste Jevgēniju Jansoni piedāvā  recepti grilētiem gaļas veltnīšiem ar avokado mērci – šis ēdiens vislabāk izdosies ar augstākās kvalitātes gaļu – pamēģiniet!

Sastāvdaļas

  • 500 g z/s Kumelītes ELVI maltās cūkgaļas
  • 1 mazs, smalki sagriezts sīpols
  • 1 caur ķiplokspiedi izspiesta ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamk. sakapātu pētersīļu lapiņu
  • 1 tējk. sasmalcinātu rozā piparu
  • 1/2 tējk. kajēnas piparu (vai citu aso piparu)
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 1 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. sodas
  • 60 g grieķu jogurta
  • svaigi maltie melnie pipari
  • koka vai metāla iesmiņi

Mērcei

  • 150 g grieķu jogurta
  • 1 avokado, nogatavināts
  • 1 caur ķiplokspiedi izspiesta ķiploka daiviņa
  • sula no 1/2 citrona
  • 1 tējk. sakapātu pētersīļu lapiņu
  • sāls, melnie pipari

Pasniegšanai

  • šķēlēs sagriezti svaigi tomāti
  • ripiņās sagriezts sarkanais sīpols
  • sakapāti lociņi
  • sakapātas dilles
  • grilēta pitas maize

Pagatavošana

  1. Malto cūkgaļu kārtīgi samīci kopā ar visām garšvielām;
  2. Pievieno masai grieķu jogurtu, vēl nedaudz samīci un noliec ledusskapī līdz cepšanas brīdim (gaļu var cept uzreiz, bet ieteicams ļaut tai “ievilkties” 1-4 stundas).
  3. Avokado saspaidi ar dakšiņu, sajauc kopā ar jogurtu, ķiploka daiviņu, pētersīļiem, citrona sulu, sāli un pipariem.
  4. Cūkgaļas masu stingri aplipini ap koka vai metāla iesmiņiem, gatavojot veltnīti un atstājot brīvus galus iesmiņa turēšanai.
  5. Grilē veltnīšus uz grila vai grilpannas (var gatavot arī uz parastās pannas, gatavošanas brīdī pievienojot nedaudz olīveļļas).
  6. Cep 3-8 minūtes, līdz gaļa ir gatava - cepšanas laiks būs atkarīgs no gaļas veltnīšu biezuma un gaļas temperatūras gatavošanas sākumā.

Viktorija Kožemjakina

Receptes autors : Jevgēnija Jansone