Dalies!

Svinot pavasari, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti Lieldienu pīrāgam.

Sastāvdaļas

  • 2-3 ēdamk. olīveļļas
  • 1 smalki sagriezts sīpols
  • 2 smalki sagrieztas ķiploka daiviņas
  • 300 g svaigu vai saldētu spinātu
  • 500 g rikotas siera
  • 70 g cietā siera
  • 6 olas
  • sāls, melnie pipari
  • šķipsniņa rīvēta musktrieksta
  • 400 g atkausētas kārtainās mīklas
  • 1 sakulta ola mīklas apsmērēšanai

Pagatavošana

  1. Ietauko apaļu kūku cepamo formu un ieklāj tajā 300 g mīklas tā, lai mīkla nedaudz iet pāri malām. 100g mīklas atstāj pīrāga pārklāšanai.
  2. Ja izmanto svaigus spinātus - nelielā sālsūdens daudzumā apvāri tos lielā katlā, nokās un caur sietiņu izspied lieko šķidrumu, atdzesē un sagriez mazākos gabalos. Ja izmanto saldētos - atkausē tos un nolej lieko šķidrumu.
  3. Uz pannas olīveļļā apcep sīpolu un ķiplokus.
  4. Lielā traukā samaisi rikotas sieru, rīvētu cieto sieru, 2 olas, spinātus, sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu.
  5. Liec pildījumu uz mīklas cepamajā formā, izlīdzini un ar ēdamkaroti izveido 4 iedobumus olas izmērā. Katrā iedobumā iesit pa olai, apkaisi katru olu ar sāli.
  6. Uzklāj virs pildījuma atlikušos 100 g mīklas, saspied kopā augšējās un apakšējās mīklas maliņas, apsmērē pīrāgu ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 1 stundu.
  7. Atdzesē vismaz 30 minūtes formā.
  8. Pasniedz siltu.

Viktorija Kožemjakina

Receptes autors : Jevgēnija Jansone