Svinot pavasari, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti Lieldienu pīrāgam.
Sastāvdaļas
- 2-3 ēdamk. olīveļļas
- 1 smalki sagriezts sīpols
- 2 smalki sagrieztas ķiploka daiviņas
- 300 g svaigu vai saldētu spinātu
- 500 g rikotas siera
- 70 g cietā siera
- 6 olas
- sāls, melnie pipari
- šķipsniņa rīvēta musktrieksta
- 400 g atkausētas kārtainās mīklas
- 1 sakulta ola mīklas apsmērēšanai
Pagatavošana
- Ietauko apaļu kūku cepamo formu un ieklāj tajā 300 g mīklas tā, lai mīkla nedaudz iet pāri malām. 100g mīklas atstāj pīrāga pārklāšanai.
- Ja izmanto svaigus spinātus - nelielā sālsūdens daudzumā apvāri tos lielā katlā, nokās un caur sietiņu izspied lieko šķidrumu, atdzesē un sagriez mazākos gabalos. Ja izmanto saldētos - atkausē tos un nolej lieko šķidrumu.
- Uz pannas olīveļļā apcep sīpolu un ķiplokus.
- Lielā traukā samaisi rikotas sieru, rīvētu cieto sieru, 2 olas, spinātus, sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu.
- Liec pildījumu uz mīklas cepamajā formā, izlīdzini un ar ēdamkaroti izveido 4 iedobumus olas izmērā. Katrā iedobumā iesit pa olai, apkaisi katru olu ar sāli.
- Uzklāj virs pildījuma atlikušos 100 g mīklas, saspied kopā augšējās un apakšējās mīklas maliņas, apsmērē pīrāgu ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 1 stundu.
- Atdzesē vismaz 30 minūtes formā.
- Pasniedz siltu.
Receptes autors : Jevgēnija Jansone