Svinot pavasari, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti Lieldienu pashai ar dzērvenēm.
Sastāvdaļas
- 400 g vājpiena biezpiena
- 90 g sviesta istabas temperatūrā
- 180 g baltās šokolādes
- 150 g pistāciju sviesta (var aizvietot ar Indijas vai zemesriekstu sviestu)
- 100 g saldā krējuma
- 100 g žāvētu dzērveņu
- 100 g žāvētu ķiršu
- tumšais rums augļu izmērcēšanai vai ruma esence (var neizmantot)
- šokolādes oliņas rotāšanai
- šokolādes glazūra rotāšanai
- Vismaz 4 stundas pirms gatavošanas izmērcē žāvētus augļus rumā (pirms izmantošanas nosusini izmērcētus augļus caur sietiņu).
- Biezpienu izberz caur sietiņu un sakul kopā ar sviestu.
- Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē balto šokolādi kopā ar saldo krējumu.
- Pievieno šokolādes-krējuma masai riekstu sviestu, visu samaisi un liec klāt biezpiena masai, visu kārtīgi samaisi, lai masa ir viendabīga.
- Pievieno žāvētus augļus un atkal samaisi
- Pashas formu vai citu trauku, kurā gatavosi ēdienu, 3-4 kārtās izklāj ar marli.
- Liec traukā pashas maisījumu, kārtīgi piespied masu pie formas maliņām un liec ledusskapī vismaz uz 8 stundām (vai saldētavā vismaz uz 2 stundām).
- Pirms pasniegšanas izņem pashu no marles, rotā ar šokolādes glazūru/šokolādes oliņām vai citiem dekoriem.
Receptes autors : Jevgēnija Jansone