Dalies!

Svinot pavasari, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti Lieldienu pashai ar dzērvenēm.

Sastāvdaļas

  • 400 g vājpiena biezpiena
  • 90 g sviesta istabas temperatūrā
  • 180 g baltās šokolādes
  • 150 g pistāciju sviesta (var aizvietot ar Indijas vai zemesriekstu sviestu)
  • 100 g saldā krējuma

 

  • 100 g žāvētu dzērveņu
  • 100 g žāvētu ķiršu
  • tumšais rums augļu izmērcēšanai vai ruma esence (var neizmantot)

 

  • šokolādes oliņas rotāšanai
  • šokolādes glazūra rotāšanai

  1. Vismaz 4 stundas pirms gatavošanas izmērcē žāvētus augļus rumā (pirms izmantošanas nosusini izmērcētus augļus caur sietiņu).
  2. Biezpienu izberz caur sietiņu un sakul kopā ar sviestu.
  3. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē balto šokolādi kopā ar saldo krējumu.
  4. Pievieno šokolādes-krējuma masai riekstu sviestu, visu samaisi un liec klāt biezpiena masai, visu kārtīgi samaisi, lai masa ir viendabīga.
  5. Pievieno žāvētus augļus un atkal samaisi
  6. Pashas formu vai citu trauku, kurā gatavosi ēdienu, 3-4 kārtās izklāj ar marli.
  7. Liec traukā pashas maisījumu, kārtīgi piespied masu pie formas maliņām un liec ledusskapī vismaz uz 8 stundām (vai saldētavā vismaz uz 2 stundām).
  8. Pirms pasniegšanas izņem pashu no marles, rotā ar šokolādes glazūru/šokolādes oliņām vai citiem dekoriem.

Viktorija Kožemjakina

Receptes autors : Jevgēnija Jansone