Dalies!

Vācu jeb tā dēvētās dutch baby pankūka ļoti labs ēdiens pilnvērtīgām brokastīm, jo pēc būtības tā ir olbaltumvielām bagāts pankūkas un omletes apvienojums, kas nodrošina ilgstošu sāta sajūtu. Papildināta ar lasi, šī pankūka kļūst arī par vērtīgu omega-3 taukskābju avotu, kas ir būtiski normālai imūnsistēmas, vielmaiņas un smadzeņu darbībai.

Sastāvdaļas (2-4 porcijām)

  • 4 olas
  • 125 g miltu maisījuma (1 daļa kviešu + 1 daļa griķu vai auzu miltu; var izmantot tikai kviešu miltus)
  • 200 g piena istabas temperatūrā
  • 40 g biešu sulas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. melno piparu
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • 45 g sviesta
  • kapāti zaļumi vai mikrozaļumi pēc izvēles (redīsi, zirnīši u.c.)
  • rīvēts cietais siers
  • mazsālīts lasis
  • 2-4 olas plaucēšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai, ieliec krāsnī pannu vai citu karstumizturīgu trauku.
  2. Blenderī līdz viendabīgam maisījumam sakul pienu, biešu sulu, olas, sāli, piparus, muskatriekstus un miltus.
  3. Sakarsētajā pannā liec sviestu, pannu ievieto atpakaļ cepeškrāsni - ļauj sviestam izkust un uzkarst.
  4. Lej pannā mīklu un cep krāsnī 15-20 minūtes, līdz pankūka ir pacēlusies un apbrūnējusi.
  5. Kamēr pankūka cepas, pagatavo plaučolas - katlā uzvāri sālsūdeni, un, kad ūdens uzvārījies, samazini plīts karstumu uz vidējo režīmu, lai ūdens tikai viegli burbuļo.
  6. Gatavo olas pa vienai - no sākuma iesit olu nelielā trauciņā, tad samaisi katlā esošo ūdeni izveidojot ūdens virpulīti, un ar lielu karoti lēnām ievieto pārsisto olu ūdeni. Ūdens nedaudz izjauks olu, bet tas nekas, svarīgi ir neļauties kārdinājumam to maisīt.
  7. Lai pagatavotu mīksti vārītu olu, vāri tieši 3 minūtes, savukārt, cieti vārītai olai būs nepieciešamas 4-5- minūtes.
  8. No laša šķēlītēm izveido "rozītes", lasi sarullējot.
  9. Izņem pankūku no cepeškrāsns, pārber ar rīvētu sieru, zaļumiem, pasniedz uzreiz kopā ar lasi un plaučolām.

Viktorija Kožemjakina

Receptes autors : Jevgēnija Jansone