Dalies!

Rudens ir ābolu laiks, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti ar āboliem pildītai vistas filejai.

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 4-6 plānas bekona šķēles
  • 4-8 siera šķēlītes
  • 1 saldskābs ābols bez serdes, sagriezts plānās šķēlēs

 

mērcei

  • 3-4 ēdamk. olīveļļas
  • 3-4 ēdamk. citrona sulas
  • 1 tējk. sīrupa vai medus
  • lapiņas no 1-2 timiāna
  • 1 tējk. sinepju
  • sāls, melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sajauc visas mērces sastāvdaļas līdz viendabīgai konsistencei.
  2. Katru vistas fileju viducī horizontāli iegriez, lai veidotos “kabatiņu”, fileju nedaudz izklapē (to var arī nedarīt, bet tas padara gaļu mīkstāku), apsmērē filejas ar mērcī no visām malām.
  3. “Kabatiņā” liek ābolu šķēles un tām virsū - siera šķēles.
  4. Katru fileju ietin 2-3 bekona šķēlītēs (atkarībā no fileju izmēra) un liec karstumizturīgajā traukā.
  5. Cep cepeškrāsnī (180 grādos) 35-40 minūtes, līdz gaļas gatavībai (iedurot ar kociņu no gaļas jātiek ārā dzidram šķidrumam).

Viktorija Kožemjakina