Rudens ir ābolu laiks, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti ar āboliem pildītai vistas filejai.
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 4-6 plānas bekona šķēles
- 4-8 siera šķēlītes
- 1 saldskābs ābols bez serdes, sagriezts plānās šķēlēs
mērcei
- 3-4 ēdamk. olīveļļas
- 3-4 ēdamk. citrona sulas
- 1 tējk. sīrupa vai medus
- lapiņas no 1-2 timiāna
- 1 tējk. sinepju
- sāls, melnie pipari
Pagatavošana
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas līdz viendabīgai konsistencei.
- Katru vistas fileju viducī horizontāli iegriez, lai veidotos “kabatiņu”, fileju nedaudz izklapē (to var arī nedarīt, bet tas padara gaļu mīkstāku), apsmērē filejas ar mērcī no visām malām.
- “Kabatiņā” liek ābolu šķēles un tām virsū - siera šķēles.
- Katru fileju ietin 2-3 bekona šķēlītēs (atkarībā no fileju izmēra) un liec karstumizturīgajā traukā.
- Cep cepeškrāsnī (180 grādos) 35-40 minūtes, līdz gaļas gatavībai (iedurot ar kociņu no gaļas jātiek ārā dzidram šķidrumam).