Dalies!

Nacionālā pārtikas mazumtirdzniecības tīkla ELVI dati pēdējās nedēļās liecina – būtiski audzis pieprasījums pēc bakalejas produktiem, bet visvairāk pirkti tieši griķi! Veikalu tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā griķu ēdiena recepti, kas noderēs, ja vēlaties pagatavot kādu neparastāku griķu ēdienu vai pūļa efekta dēļ šo graudaugu sapirkts pārāk daudz un tagad jādomā, kā tos pārvērst gardā maltītē, lai iegādātie griķi tiktu pašam, nevis kodēm!

Lai arī mēs esam pieraduši, ka granola ir salda un to parasti ēd kopā ar jogurtu vai pienu, granola var būt arī sāļa, un tā lieliski papildinās svaigus dārzeņu salātus vai padarīs īpašāku, kraukšķīgāku klasisku dārzeņu sacepumu.

Sastāvdaļas

  • 100 g nevārītu griķu
  • 100 g auzu pārslu
  • 1,5 ēdamk. medus
  • 80 g valriekstu
  • 80 g mandeļu
  • 70 g saulespuķu sēkliņu
  • 1 svaigs, smalki sakapāts rozmarīna zariņš
  • 1 tējk. kaltēta bazilika
  • 1 tējk. kaltēta majorāna
  • 1 – 2 tējk. sāls
  • melnie pipari
  • 30 ml olīveļļas
  • 50 ml rapšu eļļas
  • 2 ēdamk. ūdens

Pagatavošana

  1. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 160 grādu karstumam. Lieciet visas granolas sastāvdaļas lielā bļodā, kārtīgi samaisiet un izlīdziniet uz cepamās paplātes, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru.
  2. Cepiet cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam atverot cepeškrāsns durtiņas un visu apmaisot (gatavai granolai ir jābūt skaisti zeltainā krāsā
  3. Atdzesējiet un pasniedziet ar salātiem vai citu iecienītu ēdienu.

 

Receptes foto autore Viktorija Kožemjakina.