Dalies!

Sastāvdaļas (2 personām)

25 g kvinojas

75 g pērļu grūbu

200 ml ūdens

1/4 tējk. sāls

200 ml piena

50 g iecienītā cietā siera (derēs Holandes, Krievijas, parmezāna tipa, kazas utt.)

200 g šampinjonu

1 ēdamk. olīveļļas

1 ķiplokspiedē izspiesta ķiploka daiviņa

2 olas

 

Pagatavošana

  1. Uzvāri ūdeni ar pienu, pievieno tam sāli, grūbas un kvinoju, vāri 15-20 minūtes, līdz graudi ir mīksti.
  2. Kamēr putra vārās, uz pannas olīveļļā apcep zeltaini brūnus šķēlītēs sagrieztus šampinjonus, pievieno ķiplokus, sāli un piparus. Apcep visu vēl 30 sekundes.
  3. Uzvāri vai apcep olas.
  4. Sarīvē sieru un iemaisi to gatavā putrā, visu vārot uz lēnās uguns lai siers izkūst.
  5. Pasniedziet putru kopā ar apceptām sēnēm un olu.

 

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.