Sastāvdaļas (2 personām)
25 g kvinojas
75 g pērļu grūbu
200 ml ūdens
1/4 tējk. sāls
200 ml piena
50 g iecienītā cietā siera (derēs Holandes, Krievijas, parmezāna tipa, kazas utt.)
200 g šampinjonu
1 ēdamk. olīveļļas
1 ķiplokspiedē izspiesta ķiploka daiviņa
2 olas
Pagatavošana
- Uzvāri ūdeni ar pienu, pievieno tam sāli, grūbas un kvinoju, vāri 15-20 minūtes, līdz graudi ir mīksti.
- Kamēr putra vārās, uz pannas olīveļļā apcep zeltaini brūnus šķēlītēs sagrieztus šampinjonus, pievieno ķiplokus, sāli un piparus. Apcep visu vēl 30 sekundes.
- Uzvāri vai apcep olas.
- Sarīvē sieru un iemaisi to gatavā putrā, visu vārot uz lēnās uguns lai siers izkūst.
- Pasniedziet putru kopā ar apceptām sēnēm un olu.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.