Starptautiskā Sieviešu diena un pavasaris ir īstais brīdis sieviešu lutināšanai – nav svarīgi, vai esi dāma, kas grib palutināt sevi, vai kungs, kas vēlas mazliet kādu sievieti svētkos iepriecināt ar nelielu pārsteigumu, piemēram, superīgām brokastīm. Tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt viegli un ātri pagatavojamu recepti, kas būs labs pārsteigums 8.marta rītā vai veselīgs svētku našķis dienas gaitās.
Sastāvdaļas
(2 personām, gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas atpūtināšanai)
- 450 ml paniņu
- 2 olas
- 2 ēdamk. kausēta sviesta
- 2 ēdamk. medus
- 1 paciņa vaniļas cukura
- šķipsniņa sāls
- 350 g speltas kviešu miltu (vai 200 g auzu miltu un 150 g kviešu miltu)
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 150 g biešu biezeņa (aptuveni 3 nelielas, vārītas, blenderī sasmalcinātas bietes)
- nedaudz sviesta pannas ietaukošanai
- 50 g baltās šokolādes
- 50 g 35% saldā krējuma
- 5 ēdamk. grieķu jogurta
- ogas rotāšanai
Pagatavošana
- Lielā bļodā sajauc paniņas, olas, medu, vaniļas cukuru, sāli un biešu biezeni.
- Pievieno miltus, cepamo pulveri un kausētu sviestu, samaisi un atstāj uz 20 minūtēm.
- Sakarsē vafeļu pannu, ietauko to un cep vafeles aptuveni 4 minūtes (mīklas porcijas lielumu regulē atbilstoši vafeļpannas ietilpībai, parasti 2-3 ēdamk. uz 1 vafeli).
- Pagatavo mērcīti, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausējot balto šokolādi kopā ar saldo krējumu. Iegūto masu kārtīgi samaisi, lai tā ir viendabīga.
- Pievieno grieķu jogurtu un atkal samaisa līdz viendabīgai mērcei.
- Pasniedz vafeles kopā ar mērcīti, rotājot ar ogām.
Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina.