Dalies!

Lai nodrošinātu veiksmīgu nākamo gadu, atbilstoši senču tradīcijām, klājot Ziemassvētku galdu, jāievēro daudz klasisku tradīciju, kas daudziem asociējas ar kārtīgu pārēšanos. Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd pīrāgi pārsteigumiem. Veikalu tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā mūsdienīgu un veselīgu svētku recepti.

Sāļie biezpiena pīrādziņi, lai nākamgad netrūktu pārsteigumu!

Gatavošanas laiks – 10 min + 20 min cepšanai

Sastāvdaļas

400 g kārtainās bezrauga mīklas

300 g biezpiena (pēc iespējas sausāka)

1 ola

1 ēdamk. grieķu jogurta

30 g diļļu

30 g lociņu

50 g spinātu

1 ēdamk. sviesta

1 neliels, smalki sakapāts sīpols

sāls, pipari

1 ola pīrādziņu apsmērēšanai pirms likšanas krāsnī

Pagatavošana

Sviestā apcep sīpolus, pievieno tiem smalki sakapātus spinātus, lociņus un dilles, apcep ~3 min līdz zaļumi izdalījuši visu šķidrumu. Bļodā sajauc biezpienu ar olu, grieķu jogurtu, pievieno masai apceptus zaļumus, sāli, piparus, visu samaisi līdz viendabīgai konsistencei. Mīklas plāksnes atlaidini un sagriez uz pusēm, lai veidojas nelieli mīklas kvadrātiņi. Uz katra mīklas kvadrāta liec pa ēdamkarotei biezpiena maisījuma, pārloki divus pa diagonāli pretējos mīklas stūrīšus pār pildījumu un savieno viducītī. Apsmērē pīrādziņus ar sakultu olu un liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī (180-190 grādos). Cep ~20 minūtes, kamēr pīrādziņi ir zeltaini un izskatās gatavi.

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.