Lai nodrošinātu veiksmīgu nākamo gadu, atbilstoši senču tradīcijām, klājot Ziemassvētku galdu, jāievēro daudz klasisku tradīciju, kas daudziem asociējas ar kārtīgu pārēšanos. Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd pīrāgi pārsteigumiem. Veikalu tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā mūsdienīgu un veselīgu svētku recepti.
Sāļie biezpiena pīrādziņi, lai nākamgad netrūktu pārsteigumu!
Gatavošanas laiks – 10 min + 20 min cepšanai
Sastāvdaļas
400 g kārtainās bezrauga mīklas
300 g biezpiena (pēc iespējas sausāka)
1 ola
1 ēdamk. grieķu jogurta
30 g diļļu
30 g lociņu
50 g spinātu
1 ēdamk. sviesta
1 neliels, smalki sakapāts sīpols
sāls, pipari
1 ola pīrādziņu apsmērēšanai pirms likšanas krāsnī
Pagatavošana
Sviestā apcep sīpolus, pievieno tiem smalki sakapātus spinātus, lociņus un dilles, apcep ~3 min līdz zaļumi izdalījuši visu šķidrumu. Bļodā sajauc biezpienu ar olu, grieķu jogurtu, pievieno masai apceptus zaļumus, sāli, piparus, visu samaisi līdz viendabīgai konsistencei. Mīklas plāksnes atlaidini un sagriez uz pusēm, lai veidojas nelieli mīklas kvadrātiņi. Uz katra mīklas kvadrāta liec pa ēdamkarotei biezpiena maisījuma, pārloki divus pa diagonāli pretējos mīklas stūrīšus pār pildījumu un savieno viducītī. Apsmērē pīrādziņus ar sakultu olu un liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī (180-190 grādos). Cep ~20 minūtes, kamēr pīrādziņi ir zeltaini un izskatās gatavi.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.