Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā ēdienu recepti – kārdinoši skaistu pankūku torti, kas lieliski iederēsies gan svētku brokastīs, gan pusdienu desertā!
Sastāvdaļas
Pankūkām
- 3 olas
- 130 ml paniņu
- 350 ml piena
- 160 g kviešu miltu (60 g pilngraudu miltu + 100 g augstākā labuma)
- 2 ēdamk. kakao pulvera
- 1 tējk. cukura
- 1 ēdamk. vaniļas cukura
- 1/2 tējk. sāls
- 2 ēdamk. augu eļļas
- sarkanā pārtikas krāsviela vai dažas ēdamk. koncentrētas biešu sulas
Krēmam
- 180 g krēmsiera
- 200 g grieķu jogurta
- 2 ēdamk. pūdercukura
- 1 tējk. vaniļas cukura
- avenes vai citas ogas rotāšanai
Pagatavošana
Pagatavo pankūkas:
- Lielā bļodā sajauc olas ar cukuru un paniņām.
- Pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri un visu samaisi viendabīgā maisījumā.
- Pielej pienu, pievieno vaniļas cukuru, sāli, eļļu un pārtikas krāsvielu vai biešu sulu (lai pagatavotu biešu sulas koncentrātu, nelielā katliņā uzvāri 100 ml biešu sulas un vāri līdz gandrīz viss ūdens iztvaiko un katliņā paliek tikai 2 ēdamk. ar sulas koncentrātu).
- Visu vēlreiz kārtīgi samaisi ar slotiņu un atstāj uz 15 minūtēm.
- Izcep plānās pankūkas un ļauj tām pilnībā atdzesēties.
Pagatavo krēmu:
- Saputo krēmsieru ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno grieķu jogurtu un puto vēl 20 sekundes, līdz masa ir viendabīga.
Veido kūku:
- Saputoto krēmu plānā kārtā smērē uz pirmās pankūkas (plānā kārtā), liec virsū nākamo pankūku un tā turpini, līdz visas pankūkas ir apsmērētas.
- Rotā ar avenēm vai citām ogām.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina