Dalies!

Šī recepte garšos ikvienam šokolādes cienītājam, un īpaši noderēs visiem, kas nedrīkst vai nevēlas uzturā lietot miltus. Kūkā gan ir daudz cukura un tauku, tomēr tajā ir arī daudz baudas, tāpēc tā jāizgaršo pēc sātīga pamatēdiena, labā kompānijā, nesteidzīgi un ar mērenību. Grieķu jogurts šo kūku bagātina ar olbaltumvielām un ir lieliska alternatīva ierastajam saldā krējuma krēmam.

Sastāvdaļas

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 130 g piena šokolādes
  • 110 g sviesta
  • 4 olu baltumi
  • 4 olu dzeltenumi
  • 2 olas
  • 150 g brūnā cukura
  • 20 g kakao
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta vai cukura
  • sarkanā pārtikas krāsviela
  • 800 g grieķu jogurta
  • 1 ēdamk. medus
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 2 tējk. citrona miziņu

Pagatavošana

  1. Pirms gatavo šo kūku, iepriekšējā naktī pagatavo notecinātu grieķu jogurtu - lielā traukā ieliec sietu, kuru izklāj ar vairākkārt salocītu marli vai tai līdzīgu audumu. Liec sietā jogurtu. Novieto trauku ledusskapī uz 6-8 stundām. Kūkas krēmam izmanto marlē palikušo jogurtu, notecējušo šķidrumu var lietot, piemēram, pankūku pagatavošanai.
  2. Ņem cepamo formu 20-22 cm diametrā, izklāj ar cepamo papīru.
  3. Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu.
  4. Citā bļodā samaisi olu dzeltenumus ar divām olām, 50 g cukura, sāli, kakao pulveri un vaniļas ekstraktu vai cukuru, šo maisījumu pievieno šokolādes-sviesta maisījumam.
  5. Pievieno sarkano krāsvielu (daudzums būs atkarīgs no tā, kāda ražotāja krāsvielu izmanto; to droši var arī nepievienot).
  6. Citā sausā bļodā līdz vidēji stingrām putām saputo olas baltumus ar atlikušajiem 100 g cukura. Pēc tam olas baltumus uzmanīgi, ar slotiņu iecilā šokolādes maisījumā (masai nav jābūt perfekti vienmērīgai, ir jāpaliek dažām nesamaisītām daļām).
  7. Lej masu cepamformā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170-180 C temperatūrā apmēram 40-45 min. Pilnībā atdzesē.
  8. Saputo notecinātu grieķu jogurtu ar medu, vaniļas cukuru un citrona miziņām. Ja masa ir pārāk cieta (tas būs atkarīgs no tā, cik daudz šķidruma būs notecējis), putojot pievieno 2-4 ēdamk. svaiga grieķu jogurta, līdz masai ir vēlamā konsistenci - tai ir jābūt krēmīgai un viegli smērējamai.
  9. Smērē jogurta krēmu uz atdzesētas kūkas, rotā ar dzērvenēm, granātābola sēklām vai citām sarkanām ogām, apkaisi ar pūdercukuru un pasniedz.

Viktorija Kožemjakina