Dalies!

Bietes ir vienkāršs, spilgts, gards, veselīgs un varbūt nedaudz piemirsts Latvijas produkts, kam noteikti ir vieta katras ģimenes galdā. Latvijas jubilejai piedāvājam ar lieliskām uzturvielām un bagātīgu garšu  piesātinātu sarkanbaltsarkano biešu krēmzupu, kas būs lielisks sākums svētku pusdienām vai vakariņām.

 

Sastāvdaļas (4 personām)

500 g vārītu biešu

2 burkāni

1 sīpols

1 ķiploka daiviņa

2 ēdamk. olīveļļas

750 ml dārzeņu vai liellopa buljona

1 tējk. iecienītu garšvielu (piemēram, garam masala)

1 tējk. kaltēta timiāna

turku vai grieķu jogurts un biešu lapas vai citi zaļumi pasniegšanai

 

Pagatavošana

Sīpolus, ķiplokus un burkānus sagrieziet smalkos kubiņos. Lielā katlā apcepiet dārzeņus olīveļļā, līdz tie kļūst zeltaini.

Sagrieziet gabalos vārītās bietes, pievienojiet tās katlā un apmaisot cepiet dažas minūtes.

Pielejiet dārzeņiem buljonu lēni vāriet un mazas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz visi dārzeņi ir mīksti.

Sablendējiet visu kopā ar garšvielām, vēlreiz uzkarsējiet un pasniedziet kopā ar ēdamkaroti turku vai grieķu jogurta un zaļumiem.

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina, Receptes autore Jevgēnija Jansone