Dalies!

“Ķirbīšu” gatavošana  ir lielisks process, ko izbaudīt kopā ar bērniem. Tā ir forša darbošanās kopā, turklāt bumbiņu rullēšana ar rokām un darbošanās ar diegu, piešķirot bumbiņai ķirbīšu formu, palīdz trenēt bērna sīko motoriku un ieinteresēt bērnu sāļo uzkodu gatavošanā. “Ķirbīšiem” ir laba uzturvērtība – siers ir izcils kalcija un olbaltumvielu avots.

Sastāvdaļas

  • 200 g Čedaras siera
  • 200 g krēmsiera
  • 2 ēdamk. sakapātu zaļumu (lociņu/pētersīļu)
  • 1/2 tējk. saldās paprikas pulvera
  • nedaudz melno piparu

krekeri, maize vai galetes pasniegšanai

Dekorēšanai

  • sālsstandziņas
  • sarkanās saldās paprikas pulveris
  • melnā sezama sēklas
  • cepumu standziņas rotājumam

Ķirbju formas veidošanai

  • diegs
  • cimdi

Pagatavošana

  1. Uz smalkas rīves bļodā sarīvē Čedaras sieru. Pievieno krēmsieru, smalki sakapātus zaļumus, saldās paprikas pulveri un melnos piparus. Samaisi viendabīgā masā.
  2. No iegūtās masas izveido 8-10 bumbiņas, ieliec tās ledusskapī uz 10 minūtēm.
  3. Virtuves kombainā vai blenderī samal sālsstandziņas ķirbīšu apviļāšanai. Malšanas procesā pievieno 1-2 ēdamk. saldās paprikas pulvera. Lai ķirbīšus ērtāk apviļāt, samal vizmas 80g cepumu.
  4. Vienā trauciņā izber samaltās sālsstandziņas, citā - melnā sezama sēklas.
  5. Atdzesētās bumbiņas apviļā vienā vai otrā maisījumā.
  6. Ar diedziņu piešķir bumbiņām ķirbīšu formu, viducī ieliec sālstandziņas gabalu, kas veidos "ķirbīša kātiņu".
  7. Baudi uzreiz kopā ar krekeriem, maizi vai galetēm, vai uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.

Viktorija Kožemjakina