Sulīgas un krēmīgas šokolādes kūkas recepte brīžiem, kad vēlies sevi palutināt ar izcili šokolādīgu garšu.
Sastāvdaļas
- 65 g kakao pulvera
- 140 ml stipras, karstas kafijas
- 120 g cukura
- 120 g brūnā cukura
- 115 g Extra Virgrin olīveļļas
- 2 olas
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 170 g kviešu miltu
- 1 tējk. sodas
- 1 tējk. baltvīna etiķa vai citrona sulas
- 1/2 tējk. sāls
- 180 g melnās šokolādes
- 200 g saldā krējuma
- 100 g krēmsiera
- sāls pārslas rotājumam
Pagatavošana
- Sajauc kakao pulveri ar kafiju un noliec maliņā.
- Samaisi olīveļļu kopā ar olām, cukuru, vaniļas cukuru un sāli.
- Pievieno miltus, sodu un baltvīna etiķi, visu kārtīgi samaisi.
- Pievieno kakao - kafijas masu un atkal samaisi līdz maisījums ir viendabīgs.
- Ietauko cepamo trauku un cep cepeškrāsnī 160 C karstumā 40 minūtes, tad atdzesē.
- Kamēr kūka cepas, pagatavo krēmu - lej saldo krējumu stikla traukā, ieber tajā gabalos salauztu šokolādi un izkausē mikroviļņu krāsnī (darbini to aptuveni 1.5 minūti). Sajauc maisījumu viendabīgā krēmā ar slotiņu, atdzesē ledusskapī.
- Kad šokolādes krēms ir atdzesējies, saputo to, pievienojot klāt krēmsieru.
- Atdzesētu kūku rotā ar krēmu, virsū apkaisi ar sāls pārslām. Kūku pasniedz uzreiz vai uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
Receptes autors : Jevgēnija Jansone