Dalies!

Sulīgas un krēmīgas šokolādes kūkas recepte brīžiem, kad vēlies sevi palutināt ar izcili šokolādīgu garšu.

Sastāvdaļas

  • 65 g kakao pulvera
  • 140 ml stipras, karstas kafijas
  • 120 g cukura
  • 120 g brūnā cukura
  • 115 g Extra Virgrin olīveļļas
  • 2 olas
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 170 g kviešu miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. baltvīna etiķa vai citrona sulas
  • 1/2 tējk. sāls

 

  • 180 g melnās šokolādes
  • 200 g saldā krējuma
  • 100 g krēmsiera

 

  • sāls pārslas rotājumam

Pagatavošana

  1. Sajauc kakao pulveri ar kafiju un noliec maliņā.
  2. Samaisi olīveļļu kopā ar olām, cukuru, vaniļas cukuru un sāli.
  3. Pievieno miltus, sodu un baltvīna etiķi, visu kārtīgi samaisi.
  4. Pievieno kakao - kafijas masu un atkal samaisi līdz maisījums ir viendabīgs.
  5. Ietauko cepamo trauku un cep cepeškrāsnī 160 C karstumā 40 minūtes, tad atdzesē.
  6. Kamēr kūka cepas, pagatavo krēmu - lej saldo krējumu stikla traukā, ieber tajā gabalos salauztu šokolādi un izkausē mikroviļņu krāsnī (darbini to aptuveni 1.5 minūti). Sajauc maisījumu viendabīgā krēmā ar slotiņu, atdzesē ledusskapī.
  7. Kad šokolādes krēms ir atdzesējies, saputo to, pievienojot klāt krēmsieru.
  8. Atdzesētu kūku rotā ar krēmu, virsū apkaisi ar sāls pārslām. Kūku pasniedz uzreiz vai uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.

Viktorija Kožemjakina

Receptes autors : Jevgēnija Jansone