Dalies!

Ja gada īsākajā naktī vēlies palutināt sevi un savējos ar gardām pašu gatavotām uzkodām, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti Jāņu nakts uzkodām.

Sastāvdaļas

400 g kārtainās mīklas

150 g Jāņu siera ar ķimenēm

1 ola

Pagatavošana

Mīklu atlaidini un izrullē divos taisnstūros aptuveni 0,2 cm biezumā. Apsmērē vienu plāksni ar sakultu olu un pārkaisi ar rīvētu sieru. Pārklāj visu ar otru mīklas plāksni un, nedaudz piespiežot, izrullē abas daļas kopā, tā, lai slāņi salīmējas. Sagriez mīklas taisnstūri aptuveni 1-1,5 cm platās strēmelēs. Katru strēmeli savirpini ap savu asi vairākās reizes, vienlaikus cenšoties mīklu nestaipīt. Liec ledusskapī uz 20-30 min. Izkārto strēmelītes uz cepamās paplātes ar ~2 cm attālumu vienai no otras (jo standziņas cepoties uzbriest). Cep cepeškrāsnī 180 grādu karstumā  cepeškrāsnī aptuveni 10-15 minūtes, lai standziņas iegūst zeltainā krāsu.

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina