Sātīgs un olbaltumvielām bagāts sviesta pupiņu krēms ar tofu.
Sastāvdaļas
- 1 zaļais cukīni (~400 g), sagriezts šķēlēs
- 100 g spinātu
- 2 kalē kāpostu lapas (tikai mīkstās daļas)
- dažas saujas bazilika lapu
- 300 g zīdaina tofu siera
- pistācijas
- 400 g konservētu sviesta pupiņu bez šķidruma
- 3 ķiplokspiedē izspiestas ķiploku daiviņas
- 1,5 tējk. malta kumīna
- 1/2 tējk. garam masala garšvielas
- sāls, melnie pipari
Pasniegšanai
- 125 g buratas siera
- olīveļļa
- kapātas bazilika lapiņas
- kapātas pistācijas
- rozā pipari
- grilēta pitas maize
Pagatavošana
- Virtuves kombainā sablendē cukīni, spinātus, kalē kāpostus, pistācijas un tofu, līdz iegūsti krēmīgu, viendabīgu masu.
- Uz pannas apcep pupiņas kopā ar ķiploku, kumīnu un garam masala garšvielu.
- Pielej tofu-zaļumu masu un uzsildi, pastāvīgi maisot.
- Pievieno sāli un piparus, noņem no plīts.
- Pasniedz kopā ar pitas šķēli rotājot ar buratas siera piciņām, bazilika lapām, kapātām pistācijām un rozā pipariem, aplejot ar nedaudz olīveļļas.
Receptes autors : Jevgēnija Jansone