Dalies!

Sātīgs un olbaltumvielām bagāts sviesta pupiņu krēms ar tofu.

Sastāvdaļas

  • 1 zaļais cukīni (~400 g), sagriezts šķēlēs
  • 100 g spinātu
  • 2 kalē kāpostu lapas (tikai mīkstās daļas)
  • dažas saujas bazilika lapu
  • 300 g zīdaina tofu siera
  • pistācijas

 

  • 400 g konservētu sviesta pupiņu bez šķidruma
  • 3 ķiplokspiedē izspiestas ķiploku daiviņas
  • 1,5 tējk. malta kumīna
  • 1/2 tējk. garam masala garšvielas
  • sāls, melnie pipari

 

Pasniegšanai

  • 125 g buratas siera
  • olīveļļa
  • kapātas bazilika lapiņas
  • kapātas pistācijas
  • rozā pipari
  • grilēta pitas maize

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā sablendē cukīni, spinātus, kalē kāpostus, pistācijas un tofu, līdz iegūsti krēmīgu, viendabīgu masu.
  2. Uz pannas apcep pupiņas kopā ar ķiploku, kumīnu un garam masala garšvielu.
  3. Pielej tofu-zaļumu masu un uzsildi, pastāvīgi maisot.
  4. Pievieno sāli un piparus, noņem no plīts.
  5. Pasniedz kopā ar pitas šķēli rotājot ar buratas siera piciņām, bazilika lapām, kapātām pistācijām un rozā pipariem, aplejot ar nedaudz olīveļļas.

Viktorija Kožemjakina

Receptes autors : Jevgēnija Jansone