Dalies!

Kurš teicis, ka uzkodu maizītēm jābūt sāļām? Pagatavo saldas “sviestmaizes”! Izmanto Fazer dabīgā ierauga maizi ar diedzētiem graudiem un izvēlies kādu no piecām saldo uzkodu receptēm, ko piedāvā pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni un Fazer Latvija.

Maize ar saulē kaltētiem tomātiem, pesto un krēmsieru.

Uz maizes šķēles uzsmērējiet ēdamkaroti krēmsiera, virsū lieciet saulē kaltētus tomātus un nedaudz pesto no bazilika vai citiem zaļumiem.

Uzkoda ar bumbieriem un zilā pelējuma sieru.

Maizes šķēlēm uzsmērējiet nedaudz sviesta un apcepiet tās cepeškrāsnī 180 C grādos, lai maize kļūtu zeltaina un kraukšķīga (aptuveni 5-7 min). Uz apceptās maizes lieciet sieru ar zilo pelējumu un plānās šķēlēs sagrieztu bumbieri.

Saldā maize ar riekstu sviestu un banāniem.

Uz maizes uzsmērējiet vienu ēdamkaroti iecienītā riekstu sviesta (piemēram, zemesriekstu, mandeļu, lazdu riekstu vai Indijas riekstu sviesta). Lieciet virsū plānās šķēlēs sagrieztu banānu, rotājiet ar kanēli vai kokosriekstu skaidiņām.

Maize ar brī sieru, medu un valriekstiem.

Maizes šķēlēm uzsmērējiet nedaudz sviesta, uzlieciet brī siera šķēli un lieciet cepties cepeškrāsnī 180 C grādos aptuveni 7-10 minūtes. Pārlejiet maizīti ar medu, rotājiet ar rupji sakapātiem valriekstiem un baudiet karstu!

Maize ar grieķu jogurtu, vīnogām, lazdu riekstiem un kļavu sīrupu. 

Uzsmērējiet uz maizes vienu ēdamkaroti grieķu jogurta, lieciet virsū sagrieztas vīnogas (ja vīnogām ir kauliņi, izņemiet tos). Apkaisiet ar rupji sakapātiem, grauzdētiem lazdu riekstiem, aplejiet ar tējkaroti kļavu sīrupa (lieliski derēs arī medus) un baudiet.

Receptes foto autore Viktorija Kožemjakina.