Sastāvdaļas (3-4 personām)
130 g ātri vārāmu pilngraudu auzu pārslu
500 ml augu piena (auzu, mandeļu, sojas, kokosriekstu, rīsu)
1 banāns, saspaidīts ar dakšiņu
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. kanēļa
Pasniegšanai
zemesriekstu sviests, kokosriekstu krēms, persiki, banāni vai citi augļi
Indijas rieksti
Pagatavošana
- Uzvāri augu pienu, pievieno tam auzas, sāli un vāri, līdz putra iegūst krēmīgu konsistenci.
- Beidz vārīt, iemaisi putrā saspaidīto banānu un kanēli.
- Sagrieziet augļus.
- Lieciet putru šķīvjos, rotājot ar augļiem.
- Pasniedz ar zemesriekstu sviestu, riekstiem, kokosriekstu krēmu vai arī citām iecienītākajām piedevām.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.
Foto: Vegāniskā auzu pārslu spēka putra