Sastāvdaļas
100 g šķidruma no turku zirņiem (to iepriekšējā vakarā izlej no burciņas vaļējā traukā un atstāj uz nakti ledusskapī
100 g cukura
1 ēdamk. kukurūzas cietes
1 tējk. vīna etiķa
šķipsniņa sāls
krēmam
200 g saldo ķiršu
sauja piparmētru lapiņu
1 ēdamk. sīrupa (var nepievienot)
2 ēdamk. citrona sulas
400 g kokosriekstu piena (novietot ledusskapī uz nakti)
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 110 grādiem.
- Saputo meringu masu - lielā bļodā ar mikseri vidējā ātrumā sāc putot šķidrumu no turku zirņiem kopā ar sāli, tad lēnām pievieno cukuru un puto līdz izveidojas stingras putas.
- Putošanas beigās samazini miksera darbības ātrumu un pievieno masai kukurūzas cieti un etiķi.
- Liec meringu masu uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izlīdzini apmēram 20 cm diametra aplī.
- Tā viducī veido bedrīti, bet apkārtējās malas pacel uz augšu. Cep cepeškrāsnī 2 stundas, tad ļauj pilnībā atdzesēties neatverot durtiņas.
- Veido kūku - saldos ķiršus pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Samaisi ar sīrupu un citrona sulu, pievieno smalki sakapātās piparmētru lapiņas.
- Atver kokosriekstu piena burciņu, ar karoti noņem balto virskārtiņu (kas veidojusies, kokosriekstu pienam stāvot ledusskapī) un to saputo. Liek kokosriekstu krēmu pamatnes viducīti un virsū bagātīgi kārto ar saldiem ķiršiem.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina