Dalies!

Ja Zāļu diena jau pie durvīm, bet nedz pagrabā, nedz ledusskapī vēl arvien negozējas  saules dzeltena Jāņu siera ritulis, ir īstais laiks pārsteigt sevi un citus ar gardu, mūsdienīgu pašu sietu Jāņu sieru. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā izmēģināt pārsteigt jāņubērnus ar saulgriežu noskaņās gatavotu vegānisko sieru.

Sastāvdaļas

  • 400 g Indijas riekstu
  • 30 g šķidruma no konservētām zaļām olīvām
  • 2/3 tējk. sāls
  • 70 g rafinēta kokosriekstu sviesta
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/2 tējk. kurkumas
  • 1 ēdamk. ķimeņu

Pagatavošana

  1. Indijas riekstus liec katliņā un uzvāri. Kad tie uzvārījušies, samazini uguni un gatavo 10-12 minūtes (tas mīkstinās riekstus).
  2. Pēc tam riekstus nokās, aplej ar aukstu ūdeni un nosusini.
  3. Riekstus kopā ar visām pārējām sastāvdaļām, izņemot ķimenes, liec blenderī vai virtuves kombainā un blendē 5-7 minūtes, lai iegūtu viendabīgu maisījumu.
  4. Pieber masai klāt ķimenes un samaisa ar karoti.
  5. Liec masu ar marli izklātā traukā, aizklāj un liec ledusskapī, lai sacietē (uz vismaz 2 stundām).

 

 

Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina