Dalies!

Šīs zupas šarms slēpjas tās vienkāršībā – tā ir viegli pagatavojam, neticami sildoša un sātīga, pilna ar lieliskām šķiedrvielām un mikroelementiem, kas ir būtiski sirds veselībai un palīdz imūnās sistēmas normālai funkcionēšanai.

Sastāvdaļas (3-4 porcijām)

  • 3-4 kartupeļi
  • 250 g šampinjonu
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 50 g miežu grūbu vai putraimu
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 1,2 l dārzeņu vai sēņu buljona
  • 1/2 tējk. malta muskatrieksta
  • sāls, melnie pipari
  • 1 ēdamk. sojas mērces
  • 100-200 ml sojas piena (var nepievienot)

graudu maize pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Smalki sagriez sīpolus un ķiplokus.
  2. Gabaliņos sagriez arī burkānus un kartupeļus, savukārt šampinjonus - sagriez šķēlītēs.
  3. Lielā katlā ielej nedaudz olīveļļas, apcep tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie ir zeltaini brūni.
  4. Pievieno burkānus, kartupeļus un apcep vēl kādu minūti.
  5. Pieber klāt miežu grūbas vai putraimus, šampinjonus un visu kopā cep vēl dažas minūtes, līdz šampinjoni ir apcepušies (atdevuši šķidrumu).
  6. Pielej buljonu, uzvāri un gatavo aptuveni 20 minūtes vai līdz grūbas un kartupeļi ir gatavi.
  7. Pieber sāli un piparus, muskatriekstu, pievieno sojas mērci un vāri vēl dažas minūtes.
  8. Pielej sojas pienu, izslēdz uguni un atstāj vismaz uz 10 minūtēm, lai visas garšas savelkas kopā.
  9. Pasniedz kopā ar graudu maizi.

Viktorija Kožemjakina

Receptes autors : Jevgēnija Jansone