Šīs zupas šarms slēpjas tās vienkāršībā – tā ir viegli pagatavojam, neticami sildoša un sātīga, pilna ar lieliskām šķiedrvielām un mikroelementiem, kas ir būtiski sirds veselībai un palīdz imūnās sistēmas normālai funkcionēšanai.
Sastāvdaļas (3-4 porcijām)
- 3-4 kartupeļi
- 250 g šampinjonu
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 50 g miežu grūbu vai putraimu
- 3 ēdamk. olīveļļas
- 1,2 l dārzeņu vai sēņu buljona
- 1/2 tējk. malta muskatrieksta
- sāls, melnie pipari
- 1 ēdamk. sojas mērces
- 100-200 ml sojas piena (var nepievienot)
graudu maize pasniegšanai
Pagatavošana
- Smalki sagriez sīpolus un ķiplokus.
- Gabaliņos sagriez arī burkānus un kartupeļus, savukārt šampinjonus - sagriez šķēlītēs.
- Lielā katlā ielej nedaudz olīveļļas, apcep tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie ir zeltaini brūni.
- Pievieno burkānus, kartupeļus un apcep vēl kādu minūti.
- Pieber klāt miežu grūbas vai putraimus, šampinjonus un visu kopā cep vēl dažas minūtes, līdz šampinjoni ir apcepušies (atdevuši šķidrumu).
- Pielej buljonu, uzvāri un gatavo aptuveni 20 minūtes vai līdz grūbas un kartupeļi ir gatavi.
- Pieber sāli un piparus, muskatriekstu, pievieno sojas mērci un vāri vēl dažas minūtes.
- Pielej sojas pienu, izslēdz uguni un atstāj vismaz uz 10 minūtēm, lai visas garšas savelkas kopā.
- Pasniedz kopā ar graudu maizi.
Receptes autors : Jevgēnija Jansone