Dalies!

Karsto un tveicīgo laiku nomainījusi rudenīga veldze, tāpēc atkal ir īstais laiks atpūtu pludmalē aizstāt ar citu Latvijas vietu apskati, doties dabā un baudīt ne vien mūsu zemes skaistumu, bet arī kādu stiprinošu piknika maltīti! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā radošu recepti rudenīgam piknikam, kas priecēs gan lielus, gan mazus atpūtniekus!

Sastāvdaļas (4 personām):

  • 8 pilngraudu kviešu maizes šķēles,
  • 1 nogatavināts avokado,
  • 125 g mocarelas siera,
  • 100 g salātlapu,
  • 80 g krēmsiera.

Pagatavošana:

  1. Avokado notīriet un sagrieziet apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Tāpat sagrieziet arī mocarelas sieru
  2. Uz katras maizes šķēles uzsmērējiet nedaudz (~10 g) krēmsiera. Uz vienas maizes šķēles lieciet salātlapas, tām virsū – sagrieztu mocarelu bet visam pa virsu – avokado šķēles, ko piespiediet ar otro maizes šķēli.
  3. Lai sviestmaizes būtu vieglāk transportējamas, tās var daļēji ietīt cepamajā papīrā, ko vienā sviestmaizes galā nostiprina ar skavotāju. Šādi iesaiņotas, maizītes neizjuks un saglabās savu izskatu!