Skolēnu ģimenēs pierimis priecīgais satraukums par jauna mācību gada sākumu un sācies jaunu izaicinājumu laiks, plānojot skolēnu aktivitātes, pulciņu grafikus un arī ēdienreizes. Lai mazinātu bērnu vēlmi našķoties ar neveselīgām uzkodām brīžos, kad gribas enerģiju, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā stilīgu un veselīgu uzkodu skolēniem.
Turku zirņu un zaļo zirnīšu uzkodas, kas atgādina sāļo popkornu, taču satur daudz vairāk olbaltumvielu un daudz mazāk tauku kā klasisks popkorns.
Sastāvdaļas
- 400 g saldētu, atlaidinātu zaļo zirnīšu
- 400 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
- 3 ēdamk. olīveļļas
- sāls, pipari
- 1/2 tējk. malta koriandra sēklu
- 1/4 tējk. kūpinātās paprikas pulvera
- 1 tējk. ķiploka pulvera
- 2 ēdamk. sezama vai čia sēklu (var nepievienot)
Pagatavošana
- Saber lielā bļodā zaļos zirnīšus un turku zirņus.
- Pievieno zirņiem visas pārējās sastāvdaļas un samaisi, lai eļļa ar garšvielām pārklāj zirņus no visām malām.
- Ber zirņus uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 170 grādos aptuveni 40 minūtes, ik pa 10 minūtēm atverot cepeškrāsns durtiņas un visu apmaisot.
- Atdzesē un baudi!
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina