Dalies!

Lieldienas nav iedomājamas bez olām un klasiskiem svētku ēdieniem, taču šis ir arī īstais laiks izmēģināt ko jaunu – kā nekā pēc jaunas elpas pavasarī tiecas pat pati daba! Tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā jaunu recepti Lieldienu galdam. To pamatā izmantoti klasiski Lieldienu produkti, tomēr pats ēdiens priecīgi pārsteigs pat radošus svētku svinētājus!

Šī ir pavasarīga kūka ar samazinātu cukura daudzumu, jo tās pamatam izmantoti saldie burkāni - kā nekā viens no spilgtākajiem Lieldienu simboliem ir tieši zaķis, kam tik ļoti piestāv burkāni!

Sastāvdaļas

  • 160 g uz smalkas rīves sarīvētu burkānu
  • 80 g rafnētās rapšu eļļas
  • 35 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 100 g speltas kviešu miltu (tos var aizvietot arī ar augstākā labuma miltiem)
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. kanēļa
  • 50 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 2 saujas rupji sakapātu valriekstu
  • vaniļas ekstrakts/cukurs pēc garšas

Krēmam

  • 180 g rikotas siera
  • 2 ēdamk. medus
  • 125 g krēmsiera
  • 50 g 35% saldā krējuma

 

Pagatavošana

  1. Bļodā ielej eļļu, pievienot olas, cukuru un visu samaisa.
  2. Pievieno masai cukuru un burkānus, vēlreiz kārtīgi samaisa.
  3. Masā ieber miltus, kanēli, sodu, cepamo pulveri, visu sajauc.
  4. Iemaisa valriekstus.
  5. Mīklu ielej iepriekš ietaukotā veidnē un liek cepties līdz 180 grādu karstumam sakarsētā cepeškrāsnī.
  6. Cep aptuveni 30 minūtes.
  7. Kūkas pamatni pilnībā atdzesē un pārgriež gareniski uz 2 daļām, iegūstot 2 plānas biskvīta plātnes.
  8. Gatavo krēmu – saputo rikotas sieru, krēmsieru, saldo krējumu un medu.
  9. Pusi krēma vienmērīgi izklāj uz atdzesētā biskvīta plātnes.
  10. Pa virsu krēmam liek otru biskvīta plātni un uz tās - atlikušo krēmu.
  11. Rotā svētku noskaņās un bauda labā kompānijā!