Dalies!

Vēlies ēst veselīgi, bet svētku laiks atkal biedē ar majonēzē mērcētu salātu kalniem un  trekniem cepešiem? Tradicionālos svētku salātos neveselīgākā sastāvdaļa bieži vien ir tieši mērce, tāpēc gaidot Ziemassvētkus un Jauno gadu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā viegli pagatavojamas mērces recepti – ar to varēsi aizstāt pierasto majonēzi salātos un papildināt citus svētku ēdienus.

Sastāvdaļas

  • 300 g turku jogurta
  • 2 tējk. Dižonas sinepju (var izmantot arī sinepes ar medu)
  • 1 ēdamk. Vūsteras mērces
  • 1/2 tējk. sīpolu pulvera (nav obligāti)
  • sāls, melnie pipari

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisi, pievienojot sāli un piparus atbilstoši savai garšas izjūtai. Šo mērci droši var izmantot visiem klasiskajiem svētku salātiem majonēzes vietā.