Sastāvdaļas (kūkai 18-22cm diametrā)
- 130 g kviešu miltu
- 1/2 tējk. cepamā pulvera
- 1/4 tējk. sodas
- 1 ēdamk. kakao pulvera
- 80 g medus
- 50 g biešu sulas
- 130 g paniņu
- 1 ola
- 45 g rapšu eļļas
- 360 g krēmsiera ar samazinātu tauku saturu (var lietot pilnpiena krēmsieru)
- 80 ml saldā krējuma
- 2 ēdamk. pūdercukura
- 2 ēdamk. biešu sulas
- svaigas avenes rotāšanai
Pagatavošana
- Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
- Ietaukojiet cepamo formu 18-22 cm diametrā.
- Lielā bļodā sajauciet eļļu, olu un medu. Pievienojiet sodu, samaisiet.
- Atsevišķā traukā samaisiet miltus, kakao un cepamo pulveri, visu pievienojiet eļļas maisījumam.
- Masai pievienojiet biešu sulu un paniņas, visu kārtīgi samaisiet līdz viendabīgai konsistencei.
- Lejiet mīklu cepamajā formā un cepiet ~40 min, līdz, iedurot mīklā kociņu, piet tā vairs nepaliek mīklas daļiņas.
- Atdzesējiet un gareniski pārgrieziet biskvītu uz divām daļām.
- Gatavojot krēmu - saputojiet krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru līdz stingrai masai. Putošanas beigās pievienojiet biešu sulu (tā piešķirs krēmam rozā krāsu).
- Uzsmērējiet uz vienas biskvīta daļas aptuveni pusi no krēma, tad lieciet tai virsū otro biskvīta daļu un ar atlikušo krēmu apsmērējiet kūkas virspusi un malas.
- Lieciet kūku ledusskapī vismaz uz 8-10 stundām, labāk uz nakti.
- Pirms pasniegšanas rotājiet ar svaigām avenēm vai citiem dekoriem un baudiet!