Dalies!

Ja apnikuši klasiskie cepeši un trejdeviņi ēdieni, bet nav ideju, ko gatavot, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti gardam Ziemassvētku ēdienam. Viegli pagatavojamais tiramisū ar mandarīniem būs ideāls deserts!

Sastāvdaļas

  • 500 g rikotas siera
  • 250 g maskarpones siera
  • 2 ēdamk. medus
  • 100 ml espresso
  • sula no 1 mandarīna (+ miziņas)
  • 50 ml iecienīta liķiera (labi derēs mandeļu vai krēma liķieris, bet alkoholu var arī nepievienot)
  • 125 g cepumu “Dāmu pirkstiņi”
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 80 g 10% saldā krējuma
  • rīvēta šokolāde rotāšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo šokolādes glazūru - ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, pielej saldo krējumu, sildot maisi, līdz masa kļūst viendabīga. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  2. Lielā stikla traukā vienā slānī izkārto cepumus.
  3. Samaisi espresso ar mandarīnu sulu un liķieri.
  4. Vienmērīgā kārtā aplej “dāmu pirkstiņus” ar espresso maisījumu.
  5. Tikpat vienmērīgā kārtā uz dāmu pirkstiņiem uzlej šokolādes glazūru un liec ledusskapī vai saldētavā, lai nedaudz sacietē.
  6. Saputo kopā rikotas un maskarpones sieru, medu un pusi no mandarīna miziņām.
  7. Siera maisījumu kārto virsū cepumu kārtojuma un izlīdzini.
  8. Rotā ar rīvētu šokolādi un mandarīna miziņām.
  9. Liec ledusskapī uz dažām stundām (var atstāt uz nakti).

 

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina