Dalies!

Tuvojas Māmiņdiena, un, lai arī pie mums koki un krūmi vēl tikai plaucē bagātīgus pumpurus, citur pasaulē jau ienākas pirmā raža, tāpēc veikalu plauktos gozējas saldās, smaržīgās vasaras vēstneses zemenes. Lai iepriecinātu mammas un pateiktu paldies par mīlestību, rūpēm un atbalstu, ko viņas mums dod, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā divas garšīgas zemeņu desertu receptes Māmiņdienai! Zemeņu-biezpiena našķi savām mammām ar nelielu palīdzību spēs uztaisīt pat mazi bērni, bet gardās zemeņu kūkas recepte noderēs arī vegāniska uztura cienītājiem!

Sastāvdaļas(~4 personām)

Pašgatavotam grauzdētu auzu pārslu našķim jeb granolai

  • 160 g auzu pārslu
  • 25 g izkausēta sviesta
  • 5 g augu eļļas
  • 30 g medus
  • 2 ēdamk. čia sēkliņu
  • šķipsniņa kanēļa
  • iecienītākie rieksti un sēkliņas

Biezpiena krēmam

  • 300 g vājpiena biezpiena
  • 90 g (3 ēdamk.) maskarpone siera
  • 100 g grieķu jogurta
  • 1 ēdamk. medus

400 g zemeņu

Zemenes, piparmētru lapas rotāšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavojiet grauzdēto auzu pārslu našķi jeb granolu – sakarsējiet 180 grādus karstu cepeškrāsni, lielā bļodā sajauciet visas šim našķim paredzētās sastāvdaļas, kārtīgi samaisiet un plānā kārtā lieciet uz cepamās paplātes, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru. Cepiet 12-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Granola ir gatava, kad tā kļuvusi zeltaini brūna un māja piepildījusies ar pasakainu smaržu! Noslēgtā traukā šādu auzu pārslu našķi var uzglabāt pat mēnesi.
  2. Ar mikseri saputojiet visas biezpiena krēma sastāvdaļas. Ja gribat, lai biezpiens būtu krēmīgs, pirms putošanas to var vēl atsevišķi sablendēt.
  3. Zemenes sagrieziet daiviņās.
  4. Kārtojiet desertu traukos – trauka apakšā lieciet 1-2 ēdamkarotes granolas, tad sagrieztas zemenes un tām virsū 2-3 ēdamkarotes biezpiena krēma. Atkārtojiet šādu secību, līdz trauciņš pilns.
  5. Rotājiet desertu ar zemenēm, piparmētru lapām vai citiem iecienītākajiem dekoriem un baudiet!